Dilluns, 25 Març 2019

A Espanya se li acaben avui els diners fins 2017 i haurà de finançar-se amb crèdits, segons un informe

|

Redacció

A Espanya es queda avui sense diners. Segons un càlcul fet públic per l’Institut Économique Molinari, recollit per La Vanguardia, el govern espanyol esgotaria avui tots els ingressos públics per cobrir les despeses del conjunt de l’any. Per tant, durant els 47 dies restants de 2016, l’administració estatal haurà de finançar-se a través de crèdits.

Espanya és el quart país que esgota més ràpidament els seus recursos aquest any a la Unió Europea, només per darrere de Grècia, Portugal i França. Per contra, Alemanya i Suècia tanquen l’exercici amb superàvit, segons l’informe, i poden seguir gastant els ingressos anuals fins i tot després de l’1 de gener. Aquesta mesura serveix per conèixer la situació del dèficit públic dels diversos països de la UE.

Les comunitats autònomes, d’altra banda, es queden sense liquiditat el 21 de novembre. Per contra, la situació dels Ajuntaments de l’estat és molt més favorables, i registren un superàvit de 29 dies, i es situen en la tercera millor posició de la Unió Europea, només per darrere d’Irlanda, amb 45 dies, i Luxemburg, amb 33 dies.

Publicitat

Seguiu-nos a: