Les empreses catalanes són pioneres en la digitalització gràcies al MWC

0
A la la pantalla de l'ordinador, el nou programa d'e-SPRIU de liquidació de l'Agència Tributària de Catalunya, el 30 de juny passat. ACN

Redacció

Les empreses catalanes se situen per davant de les companyies del conjunt de l’Estat en digitalització segons el ‘Primer estudi sobre l’estat de digitalització de les empreses i administracions públiques’ de l’Observatori Vodafone de l’Empresa.

Publicitat

Una de les principals causes és l’herència del Mobile World Congress (MWC), que se celebra un cop a l’any a Barcelona. “Si hagués de donar un diagnòstic del perquè, diria que és pel llegat que està deixant el MWC a Catalunya i especialment a Barcelona amb un ecosistema d’empreses tecnològiques important”, ha assegurat el director territorial de Vodafone a Catalunya, Albert Buxadé.

Tot i estar per sobre de la mitjana de l’estat espanyol, Buxadé assegura que a les companyies catalanes encara els manca coneixement en noves tecnologies i tenen un grau de digitalització baix.

Conclusions de l’informe

A partir de 371 entrevistes a alts directius, l’informe constata que només un 34% de les empreses de més de 100 treballadors tenen un pla de digitalització, i només un 19% de pimes tenen una estratègia per implantar noves tecnologies.

Segons l’estudi, les empreses no estan abordant el canvi digital d’una forma planificada, sinó com a resposta a unes necessitats concretes segons van sorgint. La digitalització és una preocupació espontània per un 2% i està per darrere de factors com els impostos, la rendibilitat, els costos laborals, la competència, la captació de clients, l’evolució del mercat i la demanda de productes i serveis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here