Diumenge, 20 Gener 2019

La Diputació de Barcelona iniciarà en les properes setmanes les obres per connectar els municipis amb la fibra òptica

|

La corporació supramunicipal invertirà aproximadament 19 milions d’euros per fer arribar la fibra òptica a 56 municipis i a prop de 210.000 habitants potencials

La Diputació de Barcelona iniciarà, les properes setmanes, les obres per fer arribar el desplegament de la fibra òptica a 56 municipis i 209.766 habitants potencials de la demarcació. El pressupost de licitació d’aquesta actuació és de 18.899.161,33 €. Així ho estan anunciant el diputat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació, Joan Carles García Cañizares, i el d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, durant les sessions informatives que tenen amb els alcaldes de la demarcació.

El projecte impulsat per la Diputació de Barcelona té la voluntat de promoure que qualsevol persona tingui accés als serveis de banda ampla treballant, i alhora, per mantenir l’equilibri territorial de la demarcació. La inversió anunciada per la Diputació de Barcelona permetrà assumir els costos de construcció de la infraestructura necessària per tal que es pugui desplegar la fibra òptica a través de 252 km de carreteres, de titularitat pròpia.

El projecte es començarà a realitzar a les zones de la demarcació on actualment no hi ha cap xarxa d’accés a la fibra òptica o només n’hi ha una, però s’hi pot actuar per millorar la competitivitat.

Per fer-ho possible s’aprofitaran els projectes que ja es tenien planejats, com a obra ordinària inclosa en la conservació i la millora de la seguretat en les carreteres, i s’incorporarà dins de la de cuneta de formigó la infraestructura per a la fibra òptica.

A la xarxa de transport soterrada, es proposa una secció de 4 tri-tubs de 20 mm i comptaria amb arquetes als extrems, als nuclis de població i als polígons. El conveni que la Diputació de Barcelona té, en aquesta matèria, amb la Generalitat permetrà a la corporació reservar conductes per al seu possible ús en serveis tecnològicament avançats d’autoprestació sobre les carreteres.

Soterrar la fibra òptica és un sistema de distribució dels senyals de telecomunicació molt fiable, de molt altes prestacions, i poc o gens afectat per les condicions ambientals i meteorològiques externes. A més de ser respectuós amb el medi ambient i les persones presenta un risc d’obsolescència  molt baix en la propera dècada.

La Diputació de Barcelona incorpora, al seu Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019, el desplegament de la fibra òptica com a projecte estratègic amb la voluntat d’oferir a la demarcació una oportunitat per a entrellaçar els diversos punts del territori i fer-los permeables.

 

Publicitat

Seguiu-nos a: