El deute espanyol augmenta i se situava el juny de nou per sobre del 100% del PIB

0
Una pila de bitllets amb una torre de monedes d'euro al centre
Una pila de bitllets amb una torre de monedes d'euro al centre

Redacció

El deute espanyol va sobrepassar un cop més la riquesa del país el juny passat, fins a situar-se en un 100,03% del PIB segons dades del Banc d’Espanya i el Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, recollits per diversos mitjans. El passiu epanyol ja arriba als 1,124 bilions d’euros, despré de l’increment de 7.869 milions registrat el més de menys, un increment de l’1,2%. El govern espanyol, però, no creu que aquest nou repunt del deute hagi d’impedir complir amb la reducció de passiu fixada per finals d’any, quan s’ha de situar en un 98,8%.

Per administracions, el deute de les comunitats autònomes va repuntar un 1,5% respecte el maig, mentre que el de l’Estat va ascendir un 0,8%.

La càrrega de la Seguretat Social

El govern de Mariano Rajoy no preveu eliminar el dèficit fiscal de l’Estat fins després del 2020, principalment a causa del ‘forat’ cada cop major de la Seguretat Social. Tot i que l’executiu preveu haver quadrat els comptes públics aquell any, la Seguretat Social seguirà engreixant el deute estatal i causarà un dèficit fiscal del 0,5%. Madrid preveu que aquell any el deute se situarà encara en un 92,5% del PIB, un nivell encara perillosament elevat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here