El descens de l’atur, la bona marxa del turisme i l’augment d’exportacions impulsen la recuperació econòmica barcelonina al 3r trimestre de l’any

0
53

L’Informe Trimestral de Conjuntura de la Diputació de Barcelona de juliol a setembre indica que l’atur se situa en 348.300, xifra que no es donava des de finals de 2008. La demarcació de Barcelona ha exportat béns per un valor de més de 8 mil milions d’euros, prop d’un 5% superior a la del mateix període de l’any 2016. El turisme també creix i es destaca l’augment de les pernoctacions un 2,4%

La disminució de l’atur, la bona marxa del turisme i l’augment de les exportacions segueixen impulsant la recuperació econòmica a la demarcació de Barcelona, segons l’Informe de conjuntura socioeconòmica de la Diputació de Barcelona (3r trimestre 2017). A més, la població ocupada estimada continua augmentant interanualment, concretament en aquest trimestre ho ha fet en un 2,6%, setzè trimestre consecutiu d’increment i se situa en 2.427.100.

L’augment de l’ocupació ha estat superior en els homes (3,6%) que en les dones (1,4%). La taxa d’ocupació de 16 a 64 anys es situa en el 69%, prop de la fita del 70% i el percentatge més elevat des de finals de l’any 2008.

L’estudi mostra que per dissetè trimestre consecutiu es produeix un descens anual significatiu dels aturats estimats. Les dades de l’EPA del tercer trimestre de 2017 mostren com la població aturada estimada ha caigut un 14% interanual. Així, el nombre total d’aturats estimats es situa en 348.300, xifra per sota dels quatre-cents mil persones aturades que no es donava des de finals de l’any 2008, i suposen 57 mil aturats menys respecte l’any anterior.

El nombre de centres de cotització registrats (dada que s’aproxima al nombre d’empreses) a la demarcació de Barcelona en el tercer trimestre de 2017 ha augmentat un 1,9% interanual, el que representa 3.380 empreses més respecte el mateix període de l’any anterior, continuant el creixement encetat a principis de 2014, i situant el nombre d’empreses totals d’aquest tercer trimestre en 185.128.

Lideratge consolidat en exportacions

La recuperació econòmica es percep també en el lideratge de la demarcació de Barcelona com a territori amb més volum d’exportacions de l’Estat. En concret, la demarcació de Barcelona ha exportat béns per un valor de més de vuit mil milions d’euros en els dos primers mesos del tercer trimestre de 2017, xifra superior (4,8%) a la del mateix període de l’any anterior.

Per la seva banda, en el tercer trimestre s’han allotjat en hotels de la demarcació de Barcelona 3,6 milions turistes. En concret, segons l’Enquesta d’Ocupació Hotelera, el nombre de turistes que ha visitat la demarcació de Barcelona el tercer trimestre de 2017 se situa en 3.668.951 persones, molt semblant a l’any anterior, i destacant l’augment del 2,4% de les pernoctacions (11.194.566).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada