dimecres, 24 octubre 2018

Descens de l’atur i augment d’exportacions impulsen la recuperació econòmica barcelonina al 2n trimestre

|

L’Informe Trimestral de Conjuntura de la Diputació de Barcelona d’abril a juny indica que l’atur se situa en menys de 400.000 aturats (362.300) per primer cop des de finals de 2008

La disminució de l’atur i l’augment de les exportacions segueixen impulsant la recuperació econòmica a la demarcació de Barcelona. La dada més destacada de l’Informe de conjuntura socioeconòmica de la Diputació de Barcelona (2n trimestre 2017)  indica que el nombre total d’aturats estimats se situa en 362.300, xifra per sota de les quatre-cents mil persones aturades que no es donava des de finals de l’any 2008. Tot i això, l’informe destaca, com a dada negativa, l’encara «important» nombre d’aturats que representa aquest 13,1%.

   

L’estudi mostra que per setzè trimestre consecutiu es produeix un descens anual significatiu dels aturats estimats, segons dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre de 2017. La població aturada ha caigut un 17,4% interanual, que suposa unes 76.000 persones menys respecte l’any anterior. El descens de l’atur s’ha produït especialment entre les dones (20%) i no tant entre els homes (15%).

Mentre disminueix l’atur, la taxa d’ocupació també augmenta. La població ocupada estimada ha crescut en aquest trimestre un 3,7%, aconseguint el catorzè trimestre consecutiu d’increment. Tot i això, repetint el patró que es produeix en la caiguda de l’atur, l’augment de l’ocupació és superior en el cas de les dones (4,7%) que en els homes (2,7%). La xifra d’ocupats assoleix així el 67,8% de la població, situant-se en els 2.383.500.

Lideratge consolidat en exportacions

La recuperació econòmica es percep també en el lideratge de la demarcació de Barcelona com a territori amb més volum d’exportacions de l’Estat. En concret, la demarcació de Barcelona ha exportat béns per un valor de més de 8 mil milions d’euros en els dos primers mesos del segon trimestre de 2017, xifra superior (10,9%) a la del mateix període de l’any anterior. Així doncs, continua com la demarcació més exportadora amb molta diferència respecte la segona (Madrid, 4,7 mil milions).

Per la seva banda, les dades de turisme també són positives i impulsen el creixement barceloní a base de batre records històrics. Segons l’Enquesta d’Ocupació Hotelera, durant el segon trimestre de 2017 el nombre de turistes que han visitat la província ha estat de 3.494.343 persones, dada que suposa un augment del 7,1% respecte l’any anterior i que representa el volum més important de viatgers en la sèrie històrica de dades per un segon trimestre. Al mateix temps, la xifra de viatgers a l’aeroport de Barcelona ha estat de tretze milions, un 9,8% superior respecte el mateix període de l’any anterior, la xifra més alta de passatgers en un segon trimestre des que es disposen dades.

 

Publicitat

Seguiu-nos a: