dilluns, 17 desembre 2018

“Dèficit de credibilitat rotund”: el Govern treu validesa a la promesa de noves inversions de Rajoy

|

Redacció

“Dèficit de credibilitat rotund”. Amb aquestes paraules, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha respost a la nova promesa del president espanyol, Mariano Rajoy, que ha anunciat avui fins a 4.200 milions d’euros d’inversió en infraestructures a Catalunya fins al 2020. “Si no han estat capaços d’executar 306 milions d’euros d’obres d’urgència per garantir la fiabilitat del sistema, perquè els trens no s’aturessin, com pot dir Rajoy amb aquesta alegria que ara invertiran 1.900 milions d’euros aquesta legislatura?”, s’ha preguntat Rull en una entrevista a El món a RAC1. De manera similar, el titular de Territori ha recordat que només s’ha executat un 10%  del pla de Rodalies, que havia de finalitzar-se el 2015.

Durant la seva intervenció a la jornada “Connectats al futur”, el líder de l’executiu espanyol ha assegurat que preveu destinar fins a 4.000 milions d’euros entre el 2017 i el 2025 al servei de Rodalies català. Rajoy també ha volgut destacar el seu compromís amb el Corredor Mediterrani, i ha augurat que els quatre trams catalans estaran finalitzats el 2020.

El president de la Generalitat, i el vicepresident, Oriol Junqueras, ja han destacat en un article conjunt aquest matí que l’administració espanyola “ha perdut tota credibilitat als ulls de la societat catalana”. El mes de gener passat, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat calculava que l’Estat encara havia de destinar quasi 4.800 milions d’euros promesos per les infraestructures catalanes dels últims anys.

Per saber-ne més:

Comptes pendents i retards constants: per què el Govern no se’n refia de les promeses de Rajoy

Publicitat

Seguiu-nos a: