Diumenge, 26 Maig 2019

Comprar un pis amb piscina pot costar fins un 40% més car

|

Una piscina és una de les maneres que ajuden a combatre la calor durant l’estiu. Però disposar d’aquesta comoditat té un sobrecost. Concretament, adquirir un pis amb piscina és, de mitjana, un 40,5% més car que fer-ho sense.

Així ho ha explicat Idealista a través d’un estudi realitzat amb el preu mitja d’un pis amb piscina a Espanya, que gira al voltant dels 256.957 euros. En els habitatges que no tenen aquesta comoditat extra el preu es redueix als 182.843.

Tot i que aquests preus varien en funció de la ciutat. La diferència més gran es troba a Santa Cruz de Tenerife, on els preus varien fins a un 99,1%. No gaire més lluny, hi ha Barcelona (97,5%), Lleida (90,1%) i Las Palmas de Gran Canaria (89,9%).

Madrid és més barat que Barcelona

Crida especialment l’atenció el cas de Barcelona, ja que al posar-la en relació amb Madrid surt al descobert que a la capital de l’Estat el sobrepreu és del 10,1%. Des del portal de Idealista, assenyalen que aquest comportament tan diferent s’explica per la capacitat que ha tingut Madrid en els últims anys de crear nous desenvolupaments urbanístics amb zones comuns, mentre que Barcelona està limitada geogràficament per crear nous projectes i la seva proximitat amb la platja.

Ara bé, no a tot arreu és igual. A Guadalajara, per exemple, els pisos amb piscina només són un 0,5% més cars, seguidament per Murcia (0,7%), Ourense (1,5%), Salamanca (2,4%) i Bilbao (3%).

Per què és més car tenir una piscina?

Tenir una piscina a casa comporta unes despeses. A més del preu de compra més elevat, les despeses de comunitat a les que s’han de fer front també són més altes: cal sumar-hi el cost extra dels 586 euros anuals. Mentre que els preus dels habitatges sense piscina, les despeses oscil·len al voltant dels 790 euros.

Així, els pisos que disposen de piscina poden arribar a pagar una mitjana de 1.375 euros, un 74,1% més que els habitatges que no en tenen.

Al nord, menys piscines

A Espanya el 19,1% de tots els pisos que hi ha al portal d’idealista ja tenen piscina. Però la ciutat que disposa de més habitatges amb piscina és Alacant amb un 32,3%. De ben a prop, la segueixen Ciudad Real (24,4%), Màlaga (21,4%), Madrid (19,5%), Logronyo, (19,1%) i Almeria (16,8%). A Barcelona només el 6,3% dels habitatges disposen de piscina.

Al nord d’Espanya és on hi ha menys habitatges amb piscina. A Vitòria, per exemple, només el 0,2% dels habitatges en tenen, seguits pel 0,6% d’Ourense, Lleó i Palència o el 0,7% de Bilbao.

Publicitat

Seguiu-nos a: