dimecres, 24 octubre 2018

Els cinc trucs per aprofitar al màxim el Black Friday

|

Anna Solé @AnnaSole_

Són moltes les ofertes que apareixen dies abans del Black Friday. El sector comercial i moltes companyies encaren una setmana clau amb aquesta campanya comercial que finalitzarà el dilluns dia 27, amb el també conegut com a Cyber Monday.

   

Segons idealo, un comparador de preus, durant l’any passat la demanda de molts productes va créixer fins a un 130% en aquesta data tan assenyalada.

Però és veritat que els objectes que s’adquireixen durant el “divendres negre” són més barats? La majoria de productes són un 7% més econòmics que en altres dates. Així sí, segons aquest comparador de preus, els homes segueixen sent els que consumeixen més durant el Black Friday amb un 56% i el 40% dels compradors són persones entre 35 i 44 anys.

Les ofertes més suculentes

Entre els productes amb més èxit es troben els frigorífics, ordinadors portàtils, telèfons intel·ligents i vambes.

La major part de les recerques es duen a terme a través del mòbil, en un 54% i la franja horària més usada per fer-ho és entre 19.00 i 22.00 hores, moment del dia en la que majora i ha finalitzat la seva jornada laboral.

Algunes empreses ja han començat a oferir descomptes fa alguns dies prevenint l’efecte de la campanya. D’altres prefereixes esperar fins a l’últim moment per llançar les ofertes més suculentes.

Amazon, un dels grans precursors del Black Friday a Espanya, ha ampliat la durada de la campanya a dues setmanes i ha elevat el nombre d’articles amb descomptes a 15.000, el 50% més que el 2016.

Les claus

Per estalviar al màxim i aconseguir els millors descomptes, els experts assenyalen que s’ha de fer la llista dels desitjos abans del Black Friday –abans d’aquest divendres–, per comprovar que realment ha baixat de preu i tenir en compte les despeses d’enviament, que poden encarir molt el producte final.

També és important comprar preus, tasca senzilla si es té identificat allò que es vol i comprovar la fiabilitat de la botiga. S’aconsella revisar els comentaris d’aquelles botigues que no són conegudes per als usuaris. I finalment, donat que el Black Friday se celebra en l’àmbit mundial, els experts suggereixen mirar en altres països per tal de trobar la millor oferta.

Publicitat

Seguiu-nos a: