Els cinc trucs per aprofitar al màxim el Black Friday

0
Imatge d'un rètol de promoció en la campanya del Black Friday / ACN

Anna Solé @AnnaSole_

Són moltes les ofertes que apareixen dies abans del Black Friday. El sector comercial i moltes companyies encaren una setmana clau amb aquesta campanya comercial que finalitzarà el dilluns dia 27, amb el també conegut com a Cyber Monday.

Segons idealo, un comparador de preus, durant l’any passat la demanda de molts productes va créixer fins a un 130% en aquesta data tan assenyalada.

Però és veritat que els objectes que s’adquireixen durant el “divendres negre” són més barats? La majoria de productes són un 7% més econòmics que en altres dates. Així sí, segons aquest comparador de preus, els homes segueixen sent els que consumeixen més durant el Black Friday amb un 56% i el 40% dels compradors són persones entre 35 i 44 anys.

Les ofertes més suculentes

Entre els productes amb més èxit es troben els frigorífics, ordinadors portàtils, telèfons intel·ligents i vambes.

La major part de les recerques es duen a terme a través del mòbil, en un 54% i la franja horària més usada per fer-ho és entre 19.00 i 22.00 hores, moment del dia en la que majora i ha finalitzat la seva jornada laboral.

Algunes empreses ja han començat a oferir descomptes fa alguns dies prevenint l’efecte de la campanya. D’altres prefereixes esperar fins a l’últim moment per llançar les ofertes més suculentes.

Amazon, un dels grans precursors del Black Friday a Espanya, ha ampliat la durada de la campanya a dues setmanes i ha elevat el nombre d’articles amb descomptes a 15.000, el 50% més que el 2016.

Les claus

Per estalviar al màxim i aconseguir els millors descomptes, els experts assenyalen que s’ha de fer la llista dels desitjos abans del Black Friday –abans d’aquest divendres–, per comprovar que realment ha baixat de preu i tenir en compte les despeses d’enviament, que poden encarir molt el producte final.

També és important comprar preus, tasca senzilla si es té identificat allò que es vol i comprovar la fiabilitat de la botiga. S’aconsella revisar els comentaris d’aquelles botigues que no són conegudes per als usuaris. I finalment, donat que el Black Friday se celebra en l’àmbit mundial, els experts suggereixen mirar en altres països per tal de trobar la millor oferta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here