dimecres, 24 octubre 2018

Cellnex guanya 33 milions d’euros fins al tercer trimestre, un 5,7% menys que fa un any

|

Redacció

Cellnex, companyia gestora d’infraestructures de telecomunicacions, va facturar 579 milions d’euros fins al tercer trimestre, cosa que suposa l’11,35% més que en el mateix període de l’any passat. El 41% d’aquests ingressos es genera fora del mercat de l’estat espanyol, sent el mercat italià, amb el 31% de la facturació, el principal mercat internacional de la companyia que dirigeix el conseller delegat Tobias Martínez.

   

El benefici net de Cellnex en el tercer trimestre s’ha situat en 33 milions d’euros, amb un descens del 5,7% en relació amb els guanys obtinguts en el mateix període del 2016. Cellnex explica que aquesta retallada de beneficis es deu a la forta activitat inversora que ha fet que les amortitzacions hagin crescut en el període un 28% i els costos financers un 58%, sempre en relació amb el tercer trimestre del 2016.

Les inversions 

La forta activitat inversora de Cellnex s’ha traduït en un desembors de més de 1.400 milions d’euros entre l’exercici del 2016 i els primers nou mesos d’aquest any. Els principals mercats destinataris d’aquestes inversions han estat la compra d’actius de Bouygues a França, Shere a Holanda i el Regne Unit, Sunrise a Suïssa i Alticom a Holanda.

Aquestes inversions en aquest període han fet que les amortitzacions dels primers tres mesos d’aquest any hagin crescut un 28% en relació amb el mateix període del 2016 i els costos financers per cobrir el finançament de les noves infraestructures adquirides hagin pujat un 57% en el període pel lògic impacte de l’ampliació del perímetre de la companyia.

Només en els primers nou mesos d’aquest any, Cellnex ha invertit 57 milions d’euros en manteniment de la xarxa instal·lada i a inversions vinculades a generació de nous ingressos i millores en l’eficiència. En inversions de creixement o noves adquisicions s’ha invertit entre el gener i al setembre 716 milions d’euros.

Internacionalització de la companyia

Tobias Martínez ha destacat que des del 2015 fins al setembre d’aquest any Cellnex ha tancat 10 transaccions en sis països amb una inversió total de 3.000 milions d’euros. El conseller delegat ha subratllat que després d’aquestes inversions, la companyia ha aconseguit diversificar la seva cartera i en l’actualitat el 59% dels ingressos procedeixen dels serveis donats en la xarxa d’infraestructures de telecomunicacions.

La internacionalització és un fet. Un 41% dels ingressos i un 41% de l’ebitda (beneficis abans d’impostos, amortitzacions i interessos financers) els aporta el mercat exterior, sent el mercat italià el principal mercat internacional amb un 32% dels ingressos.

Per activitat de negoci, els serveis i infraestructures per a Telecomunicacions van aportar el 59% dels ingressos, amb 340 milions d’euros, i un creixement del 21% en relació amb el mateix període del 2016.

La segona divisió de negoci és l’activitat d’infraestructures de difusió que va aportar el 31% dels ingressos amb 179 milions d’euros fins al tercer trimestre.

Finalment, l’àrea de xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d’infraestructures urbanes (Iot i Smart cities) va aportar el 10% dels ingressos amb 59 milions d’euros.

Publicitat

Seguiu-nos a: