Catalunya lidera la creació d’empreses a nivell estatal el 2016

0
Cruïlla entre Passeig de Gràcia i Diagonal
Pla general de la rotonda de la plaça Joan Carles I, a la cruïlla entre Avinguda Diagonal i Passeig de Gràcia. Font: ACN

Redacció

Catalunya va liderar el nombre de creació d’empreses el 2016 a nivell estatal, segons dades fetes públiques avui per l’Institut Nacional d’Estadística. Les dades, que certifiquen la bona salut de l’economia catalana, mostren que es van crear fins a 21.781 noves societats durant l’any anterior al Principat, quasi 2.000 més que a la Comunitat de Madrid. L’increment suposa una millora interanual del 15,3%.

Publicitat

A la vegada, el nombre de firmes dissoltes a Catalunya es situava en 2.064, una reducció del 9,6% respecte el 2015. Per contra, tot i haver-ne creat menys, Madrid i Andalusia registraven xifres superiors de destrucció d’empreses i experimentaven augments en la taxa de dissolució de firmes en relació amb el 2015.

Menys capital invertit

En el cas català es pot deduir que les noves empreses són principalment pimes, ja que el capital subscrit per la constitució d’aquestes noves empreses se situava, de mitja, en els 43.600 euros, molt per sota dels 82.300 euros invertits a la Rioja o els 139.000 euros de les Illes Balears, que encapçala a nivell estatal aquest indicador.

L’economia catalana va créixer un 3,5% el 2016, per sobre de la mitja europea i l’espanyola. El sector industrial, que va experimentar un creixement del 5,2% i va registrar els seus millors resultats des de l’any 2000, va ser el principal motor d’aquesta nova expansió econòmica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here