Dimarts, 26 Març 2019

El català Ramón Laguarta serà el nou conseller delegat de PepsiCo

|

La junta directiva de Pepsico ha decidit “per unanimitat” nomenar el català Ramón Laguarta, actual president de la companyia, com a nou conseller delegat de la multinacional en substitució d’Indra Nooyi, que abandonarà el càrrec que ha exercit durant els últims 12 anys el proper 3 d’octubre.

D’aquesta manera, l’executiu català es convertirà en el sisè conseller delegat en els 53 anys d’història de PepsiCo. Fins avui, tots els màxims executius del fabricador de refrescos i aperitius nord-americans han procedit del si de la pròpia multinacional.

Laguarta, de 54 anys, ocupava des de setembre de 2017 la presidència de Pepsico, empresa on ha desenvolupat una carrera de 22 anys i on havia arribat a ser conseller delegat per a Europa i l’Àfrica Subsahariana. Amb anterioritat a la seva incorporació a Pepsico, l’executiu havia exercit diversos càrrecs de responsabilitat a l’espanyola Chupa Chups.

Ramón Laguarta és exactament la persona adequada per construir sobre el nostre èxit”, va declarar Indra Nooyi sobre el català, de qui va destacar el seu “llarg i contrastat historial de desenvolupar negocis”, així com la seva profunda entesa de les canviants preferències dels consumidors i altres tendències crítiques que es desenvolupen a tot el món.

“Ramón ha estat un soci fonamental en la gestió de la companyia i estic segura que portarà PepsiCo a noves i majors altures en els propers anys”, va afegir l’actual consellera delegada del fabricador de refrescs, que des del 31 de desembre de 2006 ha aconseguit un retorn del 162% per als accionistes.

Per la seva banda, Laguarta va dir sentir-se “increïblement honrat i privilegiat” amb la seva designació com a proper conseller delegat de PepsiCo, expressant el seu agraïment al consell i a Nooyi pel seu suport.

“Espero amb interès treballar més estretament amb tots en els mesos i anys esdevenidors per seguir fent créixer aquesta empresa especial fins a ben entrat el futur”, va afegir.

Publicitat

Seguiu-nos a: