Caixa d’Enginyers assegura que està ”immunitzada”

3
Joan Cavallé, director general del Grup Caixa d'Enginyers a la presentació dels resultats de l'exercici del 2013
Joan Cavallé, director general del Grup Caixa d'Enginyers a la presentació dels resultats de l'exercici del 2013
Caixa d’Enginyers va publicar divendres un comunicat en el seu portal d’Internet on assegura que al no tenir necessitats financeres condicionades al Banc Central Europeu i a la pertinença a la Unió Europea ”es troba immunitzada de les reaccions dels mercats davant d’esdeveniments polítics, socials o econòmics”. L’entitat assegura que disposa de diferents plans de contingència consolidats amb resultats ”plenament satisfactoris” per encarar qualsevol circumstància ”salvaguardant els interessos dels socis, dipositants i inversors”. En el comunicat no es fa referència explícita a la conjuntura del conflicte polític entre Catalunya i Espanya, però la seva publicació coincideix en un moment on es registra un allau de comunicats d’empreses que traslladen la seva seu fora de Catalunya per poder seguir sota el paraigües de la UE en cas d’una eventual independència de Catalunya.
La Caixa d’Enginyers, cooperativa amb més de 150.000 socis, explica que els seus socis són els propietaris de l’entitat i per tant, si s’hagués de prendre alguna ”determinació substancial” seria l’Assemblea General, equivalent a la junta genera d’accionistes en una empresa convencional, la que hauria d’aprovar qualsevol decisió.

D’aquesta manera, Caixa d’Enginyers es desvincula de la nova normativa aprovada en el consell de ministres de divendres on el govern espanyol facilita a les empreses les decisions de traslladar les empreses fora del territori català.

Caixa d’Enginyers assegura que ”no té necessitats de finançament a través del Banc Central Europeu” perquè són els seus socis els dipositants de l’entitat amb un volum de diners ”que superen de forma més que notable els seus crèdits”.

Caixa d’Enginyers també comunica que no té cap emissió de deute en els mercats financers cosa que fa que en conjunt estigui ”immunitzada de les reaccions dels mercats davant d’esdeveniments polítics, socials o econòmics”.

En el comunicat s’afegeix que aquesta ”peculiaritat o excepcionalitat” de no dependre dels mercats ni dels paraigües del Banc Central Europeu fa que sigui ”una cooperativa de crèdit fortament capitalitzada i amb liquiditat molt abundant gràcies a la naturalesa inversora dels seus socis” que li permet gestionar amb ”serenitat i sense urgències qualsevol situació de tensió a l’entorn”.

Caixa d’Enginyers assegura que ”no només als efectes del compliment normatiu sinó també per convicció pròpia”, desenvolupa plans de contingència que tenen en compte diferents escenaris de disrupcions en l’entorn econòmic i financer, que es puguin presentar tant per derivades d’escenaris d’esdeveniments d’índole polítics com social i econòmica. Tots aquests plans de contingència han obtingut un resultat ”plenament satisfactoris” en els diferents nivells d’estrès que s’han tingut en compte.

La Caixa d’Enginyers és una entitat de crèdit que al tenir fórmula cooperativa des del 4 de novembre del 2014 està sota la supervisió de la direcció general de supervisió micro-prudencial III del Banc Central Europeu.

3 COMENTARIS

  1. Per a una persona que ha treballat i ha aconseguit uns petits estalvis, i sense cap mena de coneixement bancari, amb tota la bona fe del mon, sense pretencions de ser cap accionista ni tenir els diners en risc, sino senzillament en un dipòsit disponible per no haver de guardar-los sota una rajola, ni deixar-los a entitats que no ens han valorat com a catalans, amb ganes de tenir una entitat del tot segura i fiable, catalana i catalanista, la Caixa d’Enginyers és molt adeqüada a primera vista, solsament que encara hi ha algun dubte. Cal explicar millor o més clarament si el diposit a la vista està totalment assegurat amb risc zero. Si no es demana interès, sino guardar-los, què menys que una seguretat absoluta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here