Brussel·les empitjora la previsió de dèficit espanyol del 2017 en 2.200 milions d’euros en menys d’un mes

0
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, en una roda de premsa del gener passat. ACN

Redacció

Nova gerra d’aigua freda pel govern espanyol. En menys d’un mes, la Comissió Europea (CE) ha augmentat en 2.200 euros la previsió de dèficit fiscal a Espanya pel 2017, que se situaria en un 3,5% del PIB.  Els principals motius al·legats per aquest empitjorament són la possibilitat que la pujada d’impostos del govern no recaptin tant com es preveu, i que la despesa final per rescatar les caixes d’estalvis sigui superi les previsions, segons recollia Expansión.

Publicitat

De moment, la CE ha apuntat a que la desviació és “molt lleu”, i que es preveu que Espanya redueixi el seu dèficit per sota del 3% del PIB del 2018, fins al 2,9%.  Tot i això, el ministre d’Economia espanyol, Luis de Guindos, ja s’hauria compromès davant els socis europeus a realitzar noves retallades si les dades mostren que no es compliran els objetius acordats, després que els diversos socis aprovessin el borrador pressupostari presentat per l’executiu.

Espanya serà l’únic membre de l’eurozona que mantingui el seu dèficit per sobre del 3% el 2017, i a nivell de la Unió Europea, només es veurà superat per Romania.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here