El bloqueig en les negociacions del conveni de TMB fan que es mantingui la vaga de metro per dilluns

0
Aglomeracions a l'andana de la Sagrera per una vaga de metro. Imatge del 20 de juny de 2016. Horitzontal.

Redacció

El bloqueig en les negociacions per acordar un nou conveni col·lectiu entre els treballadors del metro i la direcció de TMB ha fet que la plantilla decideixi mantenir la convocatòria de vaga pel proper dilluns. Ahir a la nit, una segona reunió de mediació entre ambdues parts va resultar infructuosa, malgrat la intervenció del Departament de Treball de la Generalitat.

Publicitat

El Govern ha decretat uns serveis mínims del 40% en les hores punta i del 20% en les hores vall. La vaga està convocada en tres franges horàries diferents, de 7:00 a 9:00 del matí, de 16:00 a 18:00 de la tarda, quan circularan quatre de cada deu combois, i de 20:30 a 22:30 de la nit, durant el qual el servei es reduirà al 20%. TMB ha advertit que els serveis mínims seran “insuficients”, i ha recordat que uns 215.000 usuaris viatgen en metro entre les 7:00 i les 9:00 del matí, i 170.000 de 16:00 a 18:00 de la tarda.

Negociació bloquejada

Entre dimecres i dijous, s’han celebrat diverses reunions al Departament de Treball entre sindicats i direcció, on s’ha negociat diversos punts del conveni referents als horaris, les compensacions per hores extres i els períodes de vacances, entre d’altres. El 3 d’abril passat, els treballadors del metro van decidir en una assamblea realitzar aturades de dues hores per torn cada dilluns a partir del 24 d’abril. D’altra banda, TMB ha criticat els “perjudicis” que la protesta causarà en els ciutadans “de manera innecessària” ja que considera que les negociacions estan avançant.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here