dilluns, 17 desembre 2018

El Black Friday dóna el tret de sortida a la campanya de Nadal

|

Redacció 

El comerç català es prepara per afrontar aquest divendres 24 de novembre la campanya de promocions del Black Friday, que ja és una data totalment consolidada al país. Molts comerços l’esperen amb candeletes i alguns ja s’han avançat i han començat les promocions abans d’hora. També s’espera que alguns l’allarguin fins el 27 de novembre.

El president de Retailcat, Joan Carles Calbet, ha explicat que els comerciants esperen que la campanya del Black Friday funcioni bé i que doni “el tret de sortida” a la temporada de vendes de Nadal, que abans començava amb el pont de la Puríssima. “Es tracta d’una campanya consolidada que l’any passat ja va ser bastant important i que aquest any acabarem de rematar”, ha celebrat Calbet.

Quins descomptes s’aplicaran?

Sobre els descomptes que s’aplicaran, el representant dels comerciants ha apuntat que hi ha molta varietat i per tant, “depèn de cada sector”. La majoria d’associats de Retailcat aplicaran algun tipus de descompte durant aquest Black Friday, però és variat, ja que “hi ha botigues que fan descompte en tots els productes, altres en algun tipus de producte, i alguns en xecs regal o per a futures compres. No hi ha una norma que sigui igual per a tots”, ha explicat Calbet.

Segons el dirigent de Retailcat, el més important és que els compradors percebin que s’acosta el Black Friday i s’interessin pels descomptes que s’ofereixen en qualsevol tipus de comerç.

La història del Black Friday a Catalunya

Sobre la implantació d’aquesta jornada de promocions comercials, Calbet ha recordat que “fa uns cinc anys que s’està fent el Black Friday a Catalunya” i que és una tradició que “es va importar dels Estats Units”. El president de Retailcat ha afegit que aquí van començar a fer-ho algunes cadenes i grans operadors. I any rere any “ha anat a més i cada cop s’incorporen altres comerços, però també entitats bancàries i concessionaris de cotxes”.

Publicitat

Seguiu-nos a: