dimecres, 24 octubre 2018

Barcelona centra la recuperació del mercat immobiliari català

|

Anna Solé Sans @AnnaSolé

El preu del lloguer i de venda ha pujat a Catalunya i en especial a Barcelona. Ja és un fet i hi ha informes que ho demostren i ho corroboren. Sense anar més lluny, segons un estudi de fotocasa, l’increment interanual del 17,2% que ha experimentat durant el mes de setembre. Però aquesta, no és la pujada més elevada que ha patit Catalunya.

   

El passat mes d’agost, la variació interanual va augmentar un 18,2% mentre que durant el mes de maig ho va fer en un 17,6% i el mes de juliol un 17,3%. Cal tenir en compte també, que la variació interanual a Catalunya suma 39 mesos consecutius de pujada, des del juliol de 2014.

“El mercat immobiliari català i el de Barcelona capital estan donant senyals clares de recuperació després d’anys de caigudes”, explicava la responsable d’Estudis de fotocasaBeatriz Toribio. “Fins ara, estem registrant increments en el preu de venda de dos dígits que superen el 20% en determinats districtes de la ciutat que fins ara no havíem registrat mai”. Toribio també ha volgut mostrar un punt de preocupació per la situació política actual: “Esperem que la inestabilitat política no perjudiqui aquesta tendència cap a la recuperació”.

D’aquesta manera, el preu de venda de l’habitatge de segona mà durant el mes de setembre a Catalunya també ha incrementat, concretament un 10,6% respecte a l’any anterior. Aquesta és la segona pujada interanual alta del mes de setembre, només per darrere de les Illes Balears (16,9%).

Malgrat tot, no és el més elevat. El passat mes de juliol, el preu va incrementar-se en un 12% respecte a l’any anterior i el mes de juny ho va fer un 11,3%. Pel que fa a la variació interanual, el preu de la venda ha pujat ininterrompudament durant els últims 12 mesos, segons el mateix estudi.

Catalunya despunta

Catalunya és qui està desbancant la resta de l’Estat espanyol. Així, mentre que en el mes de setembre, l’habitatge de segona mà a Espanya es va incrementar interanualment un 4,8% a Catalunya la xifra va arribar al 10,6%. La tendència es repeteix també en el mercat de lloguer. Mentre Espanya creix a un 9,7% interanual, Catalunya ho fa en un 17,2%.
Si s’analitza la província de Barcelona, destaca que l’habitatge en venda ha experimentat un increment interanual a setembre d’un 14,5% i situa el preu en 2.653 €/m2. Es tracta de la província més cara de tot Catalunya.

La ciutat de Barcelona també és protagonista a l’hora de trobar els preus de lloguer més elevats (13,54 €/m2). Darrere de la capital catalana, es troba Madrid (11,71 €/m2 al mes) i Guipúscoa (11,50 €/m2 al mes).

“Catalunya és una clara mostra de les diferents velocitats a les quals es mou el mercat immobiliari, tant en l’àmbit de preus com d’operacions”, detallava Toribio. “La província de Barcelona, Barcelona capital i àrea metropolitana despuntes amb diferència respecte a altres províncies i són les que centren la recuperació del sector”, subratllava.

Publicitat

Seguiu-nos a: