El Banc Mundial preveu una millora de l’economia mundial el 2017 gràcies a l’augment del preu del petroli

0
El port de Singapur. ACN

Redacció

El Banc Mundial preveu que l’economia global millori aquest any respecte el 2016, principalment gràcies a l’augment del preu de les matèries primeres i el combustible, que alleujaran la pressió sobre determinats mercats emergents. L’entitat estima que el creixement del PIB mundial se situarà en un 2,7% el 2017, fins a 4 dècimes per osbre de l’expansió de l’any passat.

Publicitat

Segons recollia Reuters, l’economia dels països desenvolupats creixerà un 1,8%, mentre que la dels estats en vies de desenvolupar arribarà a un 4,2%. “Després d’anys de creixement global decebedor, ara ens anima preveure millores econòmiques en l’horitzó”, explicava en un comunicat el director del Banc Mundial, Jim Yong Kim, i animava a invertir “en infraestructures i en la població”.

Incertesa respecte del Trump

L’informe admet que les estimacions poden variar  a causa de les polítiques econòmiques del president electe d’Estats Units, Donald Trump. Per un cantó, l’entitat assenyala que una possible millora econòmica al país, motivada per les polítiques fiscals expansives anunciades pel magnat, pot ajudar al creixement global. D’altra banda, l’informe també recalca que un augment dels tipus d’interès nord-americans pot danyar les economies de determinats països en vies de desenvolupament, que depenen principalment del finançament extern.

El Banc Mundial també preveu que el creixement xinès segueixi desaccelerant-se, i que passi del 6,7% del PIB el 2016 a un 6,2% el 2017, mentre que India registrarà una sòlida expansió de la riquesa del 7,6%.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here