Dimarts, 19 Març 2019

El turisme a Barcelona creix el 2017 tot i la caiguda de l’últim trimestre

|

Redacció

Barcelona tanca el 2017 -encara sense dades del desembre- amb un creixement del nombre de visitants del 3,2%, malgrat el desens de turistes registrat l’últim trimestre de l’any. Així ho ha afirmat el regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, aquest dimecres al matí.

Colom ha constat que el descens de turistes els darrers mesos a la ciutat “està molt lluny de les dades catastròfiques, alarmants, espúries i interessades” que s’anunciaven a l’octubre des de diverses instàncies. En contrast amb la davallada del “30 i 40%” que es pronosticava, al novembre s’ha registrat un descens de turistes del 5,3%, ha ressaltat el regidor, que ha insistit que “la baixada s’ha produït però ha estat menor”.

Barcelona “resisteix”

Colom ha assegurat que la ciutat de Barcelona “ha resistit força bé” l’impacte en el turisme dels atemptats del 17 d’agost i de la situació política. “Barcelona ha demostrat que ha estat capaç de recuperar-se”, ha remarcat el regidor. Així doncs, el sector turístic a la ciutat de Barcelona ha alentit el seu creixement durant el 2017 però tanca l’any en positiu.

D’altra banda, Colom ha recordat que el 2016 es van registrar “rècords absoluts”, i ha dit que malgrat el descens del 5,3% de les pernoctacions hoteleres durant el novembre, s’han registrat 200.000 visites més que l’any anterior, assolint els 7 milions de turistes durant el 2017. Pel que fa als ingressos, Colom ha reconegut, però, que la disminució del turisme ha impactat amb una baixada del voltant del 10%.

A Catalunya creix un 5,5%

En el conjunt català, el turisme creix respecte a l’any passat i també augmenten els ingressos. Catalunya ha rebut 19,1 milions de turistes estrangers durant el 2017, un 5,5% més que l’any 2016, segons la Direcció General de Turisme de la Generalitat.

Els visitants han realitzat una despesa de 19.050,5 milions d’euros, un 9,1% més que l’any anterior. Aquestes xifres suposen uns ingressos de 1.584 milions d’euros més que l’exercici passat.

Pel que fa a les arribades dels principals mercats emissors, destaquen els augments dels turistes procedents dels Estats Units d’Amèrica (27,9%) i de Rússia (22,7%), així com dels Països Nòrdics (7,3%), dels Països Baixos (6%) i del Regne Unit (4,9%).

Publicitat

Seguiu-nos a: