El ‘cloud’ i les pimes

0

José María Torres, president executiu de Numintec

El ‘cloud’ és l’única tecnologia que pot donar resposta a una tendència creixent entre les empreses cap a la mobilitat dels seus treballadors, els quals utilitzen diversos dispositius des de múltiples ubicacions. Es tracta d’un cas que també es dona en les petites i mitjanes empreses, que conformen el 99% del total del teixit empresarial al nostre país. El ‘cloud’ facilita poder progressar en l’evolució digital: permet la inclusió de bases de dades virtuals, centraletes de veu IP i diverses aplicacions integrades en el núvol.

Publicitat

L’evolució tecnològica ha estat molt ràpida fins ara, i encara s’accelerarà més. La disminució en els costos dels sensors i components electrònics, acompanyat de les generacions nadiues digitals faran que el desenvolupament de la tecnologia en els propers anys sigui vertiginosa. Aquest avenç de la tecnologia també ha generat una transformació social que s’ha traduït en què el client hagi deixat de comprar només per impuls i ara busqui que tot passi en el moment exacte en el que ho necessita. És doncs un client més exigent, que valora més el servei de postvenda i que comparteix a través de les xarxes socials si quelcom li agrada o no. Aquesta situació té una afectació molt directa en la llei de l’oferta i la demanda i, per tant, en el teixit empresarial, ja que obliga a modificar els actuals models de negoci, centrats en productes i serveis, cap a models focalitzats en el client. Les empreses que no implementin l’ús d’eines digitals i canviïn la forma d’entendre i desenvolupar els seus negocis tindran moltes dificultats per sobreviure. Els seus costos seran un 50% més alts i la satisfacció dels clients molt menor.

Les noves tecnologies i models de col·laboració connecten la informació i les persones en temps real, fet que permet accelerar la presa de decisions i facilitar la feina en equip fins i tot en diverses ubicacions. Les empreses tenen múltiples mètodes per comunicar-se amb les seves filials, clients o treballadors en les quals les comunicacions unificades i la col·laboració en el núvol són la base de la transformació digital. La importància d’aquest mercat és tal que el 2016 va assolir els 21.000 milions de dòlars.

En definitiva, les organitzacions que vulguin sobreviure en el moment actual hauran d’accelerar el canvi en els processos de transformació digital, generacional, sociològica i en el model de negoci, construint una nova cultura d’empresa.

José María Torres és president executiu de Numintec

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here